beats by dre cheap

Poziv na čekanju

Ne mogu! Ne mogu pa ni zarad lijeka. Ne mogu. Znam da samo sebi škodim.. ali ne mogu. Mali mišu, lažljivče, seljanče... ne mogu. Ne više, dosta je. Njemu sam sluškinja bila, ali odričem se i krune ako sam tebi kraljica. Pih!
Pustila sam sve, da vidim koliko duboko je. Spokojna sam a i zaplačem. Izdahnem bol. A i Boga zamolim iako znam da mi neće pomoći. I On me se odrekao, valjda po zasluzi. Iako smatram da je nepravedan, gledajući oko sebe. Gore je nagradio. Mora da me nakon smrti čeka sto godina Raja, sudeći po sadašnjem stanju.
I ne trebam nikog iako trebam. Trebam hranu, listam stranice i gutam je. Pišem da ispljunem gorčinu što se nakupila. A bijes raste i uvest će me u bezosjećajnost. Neće me doticati ni tuđe iskopane oči ni osakaćene ruke ni prolivena krv... Nije ni meni dobro, prijatelju!
Tražim spas u radu i organizaciji. Samodisciplina mi je slaba tačka oduvijek. Krenem, tečem pa presahnem. Od bare nikad potoka a kamoli rijeke što se u okean uliva.
I uporno ćutim, i osmijeh ne skidam. Ipak snage u meni ima. Izvedrit će ovo mračno, oblačno nebo. Samo to treba dočekati.
Čekanje. Čekati zarad čekanja. Čekajući Godoa. Rođena za čekanje zarad čekanja.
Bar mi je sad cijeli dosadašnji život jasniji.
Onaj moj Godo se nije javio. Neće se ni javiti. Nekoj drugoj hoće, ili se javio već. Ali, nema veze. Ja ću čekati i njega. Šta je još jedno čekanje kad sam rođena za čekanje zarad čekanja. Pih!

Razmišljanja bez smišljanja
http://soud.blogger.ba
24/09/2016 23:33